98fun.ir
گریه کردن بدون اشک نوزادان:
اگر متوجه شده باشید، نوزاد تازه متولد شده، بدون اشک گریه میکند. از دیدن این صحنه نگران نشوید، زیرا این اتفاق در میان نوزادان کاملا طبیعی است.
برای یک نوزاد تازه متولد شده، گریه بدون اشک کاملا طبیعی است. زیرا مجاری اشکی نوزاد هنوز تکامل پیدا نکرده اند، از این رو او قادر به تولید اشک نیستند.
هنگامی که کودک رشد میکند، توانایی تولید اشک را پیدا میکند. وقتی مجاری اشکی نوزاد باز شد، اشکهای او نیز راه میافتد. این شرایط ممکن است تا سه ماهگی ادامه داشته باشد. در صورت ادامه دار شدن، بایستی به پزشک مراجعه کرد.
گاهی اوقات نوزادان تا سه ماهگی گریه بدون اشک دارند، اما این نیز طبیعی است و جایی برای نگرانی ندارد.
در برخی موارد دلیل گریه بدون اشک نوزاد، انسداد مجاری اشکی یا بروز مشکلات دیگری است؛ بنابراین اگر درباره گریه بدون اشک نوزاد خود، نگران هستید تا چند هفته پس از تولد صبر کنید (این زمان برای برخی از نوزادان طولانیتر است). در صورت ادامه یافتن این شرایط، مساله را با پزشک کودک در میان بگذارید تا اطمینان حاصل کند که مجاری اشکی نوزاد باز است و مشکل دیگری در میان نیست که مانع تولید اشک شود.
علائم غیرطبیعی بودن اشک نوزادان:
گاهی نوزادان و کودکان دچار انسداد مجرای اشکی، اشک ریزش مداوم همراه با عفونت سطح چشم و ترشحات چسبناک و چسبیدن مژهها به هم میشوند.
گاهی هم به علت انسداد در بخش ابتدایی و انتهایی سیستم تخلیه اشکی، یک ضایعه برآمده در ناحیه داخلی پلک چشم به رنگ خاکستری یا آبی ایجاد میشود که اغلب با فشار به آن، تخلیه صورت میگیرد ولی دوباره به علت تجمع مایع، ضایعه تشکیل میشود.
گاهی نوزادان به علت وجود همزمان یک کیست داخل بینی یا در محل انتهایی مجرای تخلیه اشک به داخل بینی، دچار مشکل در تنفس بهخصوص در هنگام شیر خوردن میشوند.
گاهی هم به علت اشکریزی مداوم، در پلک پایین التهاب، قرمزی و خشکی پوست ایجاد میشود. در حالت عادی در فصول گرم سال، کودکان به علت انسداد ناقص در مسیر تخلیه مجرای اشکی، دچار مشکل نیستند ولی در هنگام سرماخوردگی، در معرض باد و سرما قرار گرفتن و یا حساسیت دچار اشک ریزی میشوند.
در موارد بسیار شدید عفونت کیسه اشکی، یک تورم بزرگ در ناحیه داخلی چشم و تورم متوسط یا شدید در پلکهای فوقانی و تحتانی، همراه با ترشحات چرکی مشاهده میشود که تقریبا یک مورد اورژانس است و باید هرچه سریعتر رسیدگی شود.
دلایل پزشکی گریه بدون اشک نوزاد چیست؟
وجود برخی شرایط در چشم نوزاد میتواند مانع از تولید اشک شود. در ادامه ۷ دلیل عمده گریه بدون اشک نوزاد را بررسی میکنیم:
۱. ورم ملتحمه (Conjunctivitis)
۲. مسدود شدن مجاری اشکی (Dacryostenosis)
۳. تنبلی چشم (lazy eye)
۴. استابریسم یا چشم چپ (Strabismus or Crossed Eyes)
۵. آب مروارید در نوزادان (Cataract)
۶. رتینوبلاستوما (Retinoblastoma)
۷. گلوکوم (Glaucoma)
روش های تشخیص غیرطبیعی بودن ریزش اشک از چشم نوزاد:
بهترین وسیله تشخیص، گزارش والدین از نوع علایم است. بنابراین توصیه میشود که والدین تمام اطلاعات مربوط به علایم به وجود آمده در کودک را در اختیار چشم پزشک قرار دهند. یک معاینه چشمی همراه با تستهای تشخیصی سیستم تخلیه اشکی در بیشتر موارد به تشخیص انسداد مجرای اشکی کودکان منجر میشود.
چشم پزشک در این معاینه بررسی سایر علل پلکی و چشمی را که به اشکریزی منجر میشود انجام میدهد تا مشکلات همراه با انسداد مجرای اشکی هم تشخیص داده شود. در مواردی که یک ضایعه فقط در بخش داخلی پلکها وجود دارد، بهندرت ممکن است تشخیص قطعی در اتاق عمل همراه با درمان انجام گیرد تا با ضایعات احتمالی عروقی و مغزی این ناحیه افتراق انجام پذیرد.
برچسب ها : دلایل گریه بدون اشک نوزاد
تمامی حقوق مطالب برای سایت تفریحی و سرگرمی 98 فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.